Sommerutstillingen 2022 -1. juli – 15. aug

Vi har i år 30-års jubileum og feirer det med en stor utstilling av maleri og grafikk av Håkon Gullvåg.

Håkon Gullvåg er et stort og tydelig navn i billedkunsten. Den oppmerksomheten han har møtt knytter seg til tradisjoner, utfordringer og fornyelse. Publikum har latt seg engasjere, forarges og bli tiltrukket av en billedverden som er alt annet en likegyldig.

Det vakre og det heslige, lyset og mørke, det trygge og det truende finner uttrykk gjennom malerier fulle av referanser og som utfordrer oss intellektuelt og følelsesmessig.

Mange av bildene vi presenterer på sommerens utstilling har klare historiske referanser, men de er også skremmende dagsaktuelle. Krigens redsler er grunnmotiver som har fulgt Håkon Gullvåg gjennom hele kunstnerskapet.

Fugle og dyreverdenen er også kjennetegnende for Gullvågs motivkrets. Surrealistiske raritetskabinetter, stilleben med forunderlige naturstudier åpner for et mer ”barnslig” blikk, humor og lekenhet.

Som betrakter inviteres vi til å gjenoppleve barnets verden.

For minner, erindring og opplevelser knyttet til barndom er også er gjennomgående temaer hos Håkon Gullvåg.

Figurer, gjenstander, farger fra barndommens rike finner uttrykk gjennom barnets øyne og møter verdenen i kontrasterende farger, i lys og mørke.

Les mer om utstillingen: https://www.oyene.no/na-er-den-kjente-kunstneren-pa-plass-pa-tjome-han-har-malt-bade-kongen-og-skidronningen/s/5-39-222957

Gunnhild Rudjord

Gunhild Rudjord, f. i Norge 1961, er en av de mest glasurkyndige keramikere i Danmark. Hennes formgivning og glasurer har satt spor i såvel norsk som dansk keramisk tradition. I en årrekke har hun vært tilknyttet Tommerup Keramiske Værksted, hvor hun i dag er medeier. Store internasjonale navn som Tal R, Bjørn Nørgaard & Magne Furuholmen har et nært samarbejd med Rudjord, hvor hennes store erfaring som glasurmester kommer til sin rett.

Hennes styrke som keramiker kommer særlig til uttrykk i hennes arbeiders suverene proposjoner og balanserte dekorering.

Dekorasjoner som spenner fra det abstrakte til det ekspressive figurative, ofte med flora og ville landskaper som hovedmotiv.Gunhild Rudjords arbeider har vært utstilt overalt i Danmark og er representert i alle relevante offentlige samlinger.

 

Camilla West

Camilla West  f. i Danmark  i 1969 og utdannet ved Det Fynske Kunstakademi 1991-97.

Det handler om det store i Camilla Wests univers, men det er vist ved hjelp av små virkemidler. De markante strekene er nesten en provokasjon, så få og enkle er de. Det er abstrakt og det er gjenkjennelig.

Camilla Wests verk er både klassiske og hypermoderne, fanget som de er i et glimt. Og vi lærer å se det som hun har sett. Man kunne våge å kalle det for moderne ekspresjonistisk impresjonisme.

Fyn er som regel utgangspunktet for de stedene Camilla West skildrer, og man kjenner stedene hvor verkene ble til selv om man aldri har vært der. Landskapet hos Camilla West er alltid mer enn konkrete steder. Den nordiske melankolien, som elsker lyset mens den sitter i skumringen. Hennes verk er sinnsbilder eller stemningsbilder som i sin fargekraft viser oss en landskapelig idyll og ro, men samtidig også viser naturens sterke krefter som lurer under det hele.

(utdrag av tekst av Troels Laursen)